3 oktober

 

Gisteren en vandaag geprobeerd om de blog te verzenden maar het ging niet.

We gaan het “wrak”strand verlaten, hier vlakbij is een taverna O Nikos met een grote parkeerplaats. We horen dat je daar lekker kunt eten en daar houden we wel van. We pakken de spullen in en gaan rond een uur of 7 naar de taverna. Drinken er eerst een biertje en vragen of we daar mogen overnachten als we er ook eten. Geen enkel probleem, welkom! Het werd een leuke avond, de familie is heel vriendelijk en het eten was super. We raken in gesprek met Grieken die al lang in Canada wonen en hier bij familie op bezoek zijn.

Later proberen we nogmaals of we de blog kunnen versturen, maar helaas.

Het was een rustige nacht en het is een prima plek voor een overnachting.

4 oktober

 

Nu gaan we op weg naar Boza, een van onze favorite plekken. Eerst in Skala bij de Lidl langs om de voorraad weer aan te vullen. We zijn verrast dat het zo'n groot assortiment heeft, iedere keer is het weer anders in de Griekse Lidls, maar vooral gaan we erheen voor het lekkere brood dat wel enige dagen goed blijft. Dan op zoek naar een station dat LGP heeft. In het noorden van de Peloponessos werd het bij elk station verkcoht maar hier is het aanbod minder. Bij het plaatsje Makrinara hebben we beet. Leuke jongen die ons ook nog een goede route naar Boza (Asopos) uitlegt. We arriveren op Boza en het is ook hier heel wat drukker dan voorheen, ja al die campers moeten toch een plek vinden. Het restaurant is gesloten maar alle watervoorzieningen kunnen we gebruiken, er zijn verschillende douches en tappunten. En ja, hier konden we de blog verzenden.

 

Gereden 46 km

5 oktober

 

Wat een heerlijke plek is dit, een mooi strand aan een baai, geweldig uitzicht rond om. Er is voldoende schaduw. De 3 nederlandse campers die we al een paar keer hebben ontmoet komen ook aangereden. Een van de campers is van Gerrie en Annie die onze campervriend Thole goed kennen. Hij vraagt of we hem de groeten doen, en zo hebben we gedaan. Vanwege het vele water en het goeie “wasweer” gaan we hier maar het bed verschonen en gelijk wassen. Met al die zon en wind is het snel droog en kan het bed weer worden opgemaakt. We merken wel dat het s'avonds steeds eerder donker worden, nu zo rond half 8 en het wordt dan ook flink frisser. Ook s'morgens blijft het fris, als de zon goed doorkomt is het snel weer aangenaam.

6 oktober

 

Vandaag de fietsen uit de camper en gaan we op weg naar Plitra, een klein havenplaatsje ruim 10 km verderop. Het is een leuke tocht door olijf- en sinasappel gaarden, het is wat heuvelachtig maar dan komt de ondersteuning goed van pas. We arriveren in Plitra dat zo goed als uitgestorven is. We zien een mooi paardenspan dat voor een caleche is gespannenen waar je een ritje mee kunt maken. Veel klanten zijn er niet maar het ziet er mooi uit. Er komt een auto met bovenop zijn dak een assortiment koopwaar. Er is een leuk terras en we zien dat dit een stoppunt is voor een Peloponessos ralley van oude sportauto's. We gaan wat drinken en langzaam aan zien we al die leuke auto's aankomen. Even overwegen we om hier wat te eten maar wat verderop ligt Karavostasi, volgens de WOMO ook een klein havenplaatsje en we gaan die kant op. Het bleek iets verder dan gedacht en hier was het helemaal uitgestorven. Eindelijk vonden we een terras waar we ook iets konden eten. We nemen plaats en bestellen het eea. Op een gegeven ogenblik ging het zo hard waaien dat we binnen in het restaurant gaan zitten om te eten. Het is een ongezellige bedoening, ook hier is het seizoen over. Terug naar Boza, en na zo'n 30 km arriveren we weer bij de camper. Inmiddels zijn hier veel campers vertrokken en is het heel leeg

7 oktober

 

Nog een dag Boza, het wordt hier wel leger en er dreigt slechter weer aan te komen. We kletsen wat met de buren en zij maken zich zorgen over de regen die wordt voorspeld. We zien dat er ook een Nederlandse camper is gearriveerd, hij heeft een FC Utrecht shawltje achterop het raam en Rob vraagt of hij Michael kent, dat niet maar hij heeft wel het boek bij zich en is een grote fan van de club, had altijd een seizoenskaart. Met de 3 nederlandse campers is het hier bijna een nederlands dorp.

8 oktober

 

Wakker worden van de hevige regen op het dakluik en horen dat de Oostenrijkse buren al weg rijden. Als het iets lichter wordt zien we dat de camper aardig in een grote plas water staat. En rijden wij ook weg hier. Bovenaan het terrein begint de asfaltweg en daar gaan we even staan. Als de grootste hoosbui voorbij is rijden we richting Asopos door de olijf- en sinasappel boomgaarden. Het water en de modder stroomt over die weg en voorbij Asopos gaan we richting Skala. We stoppen nog even om te ontbijten en gaan dan naar de Lidl in Skala. We hadden contact met Jo en Nick en zij waren vast komen zitten in de blubber op Boza, gelukkig zijn ze door de omstanders geholpen en kregen we bericht dat ze ook op pad zijn. Jo is jarig vandaag en we feliciteren via de telefoon. We ontmoeten elkaar weer bij de Lidl, dan wordt er echt gefeliciteerd, zij willen naar Gythio naar een camping. Nu blijkt de Nederlander Ries Schrijver hier ook te staan en de eigenaar van een reisblog te zijn die we al een tijdje volgen!!!!Dan gaan wij via de tollweg richting Sparti en Kalamata, erg mooie weg door een bergachtig gebied. Gelukkig werd het grotendeels droog en schoten we lekker op. Ons doel was Kalo Nero en daar aangekomen was de CP helemaal vol. Terug het dorp ingereden en daar zagen we plotseling ook Jo en Nick verschijnen. We hebben de campers geparkeerd en zijn in het restaurantje bij het station wat gaan eten en vieren zo de verjaardag. We overleggen en besluiten naar Elea te rijden en gaan weer op ons oude plekkie staan.

 

Geredeen 183 km

9 oktober

 

De dag begint met wat bewolking, later komt de zon te voorschijn en wordt het zelfs warm, 35 graden. Rob had een app-je gestuurd naar Dimitri en hij verscheen vanmiddag even. Hij is nog steeds druk met zijn werk als manager van apartementen net buiten Kyperissia. De honden die hier zijn lopen nog steeds rond en scharrelen om de campers, een van de mensen geeft ze elke dag eten.

Ze bewaken ons goed, s'nachts liggen ze onder de camper en er wordt geblaft bij de auto's die voorbij rijden, gelukkig zijn dat er niet zoveel anders werd het onrustig. Tijdens onze dagelijkse borrel koelt het weer af, zoals elke avond en om 19.30 uur is het donker en gaan we de camper in.

10 oktober

 

Opnieuw bewolkt en soms wat regen. Er is een bericht van Effie, zij is momenteel in Athene en wil graag nog wat afspreken. Wij willen gaan proberen of we wat eerder een ferry kunnen nemen en ons ticket omboeken. Morgen even bellen met Greek Ferries. Mascha belde en vind eigenlijk ook dat we te lang weg zijn, wij missen de familie ook en hopen dat het omboeken lukt.

Elea blijft voor ons een fantastische plek met veel memories en griekse vrienden, het is alleen jammer dat er steeds meer camperaars komen die zich niets aantrekken van dit natuurgebied en toch ondanks de verbods borden vinden dat ze wel in het duingebied op de daar ilegaal aangelegde  en inmiddels afgesloten wegen kunnen gaan staan.

Wij vrezen dat het niet zolang meer zal duren en het helemaal verboden wordt om in dit Natura 2000 gebied te gaan staan, mede door dit soort camperaars die zich nergens aan storen.

Het wordt opnieuw warm en zonnig en we gaan met Jo en Nick naar Yannis om een hapje te eten en de zondag te vieren. Nou dat lukt daar wel, we waren de enige gasten en kregen alle aandacht. Bestellen lekkers van de grill, hij is echt een specialist in het grillen van lamskoteletten, de bekende salade wordt door Effie verzorgd. Yannis steek de BBQ aan en gaat heerlijk grillen en voorziet ons van gezang, hij heeft het echt naar zijn zin. Het is een heerlijke man, minstens 30 kg te zwaar maar veel humor. Hij komt bij ons aan tafel zitten en probeert wat verhalen te vertellen, lukt niet altijd maar dat doet er niet toe. Hebben uitgerekend dat we zo'n 30 jaar geleden voor het eerst hier hebben gegeten, er is weinig veranderd alleen de blauwe stoeltjes zijn verdwenen. We genieten van zijn verhalen en mimiek en kunnen weer van zijn heerlijke olijfolie bestellen.

Maak jouw eigen website met JouwWeb