zondag 26 juli

Opnieuw op de fiets en we gaan nu een ander stukje verkennen. Langs de Inter Marche rijden we richting het Sailing Centre door naar de route des Plages. Nu zitten we aan de andere kant van het Etang de Mateille, waar opnieuw een prachtig strand is. Er is een grote parkeerplaats bij maar het is niet echt druk. Het gebied grenst aan een beschermd natuurgebied, er loopt een fiets- en wandelpad doorheen helemaal naar Les Ayguades, een klein vakantiedorp. We rijden terug en aan de andere kant van de rivier gaan we naar de boulevard die richting de haven ligt. Je komt langs het Plage de Grazel dat omzoomt is met palmbomen, langs de boulevard staan mooie vakantiehuizen en hier is het wat drukker. We komen uit aan de andere kant van de haven en hier liggen vele zeiljachten. Dan fietsen we maar weer naar de Lidl, het gaat hard met water, bier en tonic, dus aanvullen!!! Het is er heel druk en erg benauwd, vooral omdat we hier de mondkapjes op moeten.

maandag 27 juli

Het is vochtige en warme dag, we doen niet veel, af en toe een plonsje in het etang en dan maar weer wat lezen.

dinsdag 28 juli

Vannacht heeft het wat geregend, het is licht bewolkt en opnieuw een luie dag. Er wordt Wordfeud gespeeld en het is leuk om met iedereen te appen!!

woensdag 29 juli

We gaan op de fiets naar Narbonne Plage, hier zijn we vele jaren geleden op de camping geweest en later op een CP aan het strand. Die is er niet meer, jammer want het was een mooie plek met zelfs een cabine met douches. Eerst rijden we naar St. Pierre, naar de markt waar ik wat leuke kleding vind. Bijna iedereen loopt met mondkapjes op maar de afstand wordt niet in acht genomen. Als we iemand zien aankomen die dichtbij ons komt gaan wij maar even opzij. Er is een fantastische foodmarket met allerlei heerlijkheden, we laten ons niet verleiden en kopen er alleen een vers brood en wat meloenen. Die zijn overal in de aanbieding, 3 stuks voor € 2,00 en ze zijn heerlijk!!!. Dan maar een biertje op het terras in de schaduw. Het is gezellig druk en er valt veel te kijken. We gaan weer terug naar Narbonne Plage en zoeken een restaurant. Overal plaats genoeg en we eten er een lekkere salade met natuurlijk een wijntje, dit keer eens een rose. Hier is niet veel veranderd, we waren er buiten het seizoen en het was rustig. Nu ook een groot deel van de shops en restaurants zijn niet open, CORONA????

donderdag 30 juli

Er valt niet veel te melden, in de ochtend doen we wat boodschappen en zetten het luie programma voort. Ook weinig foto's want het decor wisselt niet. We hebben t/m zondag betaald en dan zien we wel weer, nog geen verdere plannen gemaakt omdat we hier goed staan. Van Mascha horen we dat bij hun ook alles goed gaat, Ton heeft het druk bij Sun Runners en met de jongens gaat het ook goed. Het weer wat tot nu toe matig was wordt ook beter in Nederland, men verwacht zelfs dit weekend de 30 graden te bereiken.

vrijdag 31 juli

Een poetsdag, het is bewolkt en dus bedden verschonen. Het stofzuigertje komt tevoorschijn om de horren wat schoner te krijgen. Ze zitten vol stof en zand net als bij de deur.

zaterdag 1 augustus

Vandaag waait het harder en de luifel staat te klapperen. We blijven in de buurt van de camper en ondernemen weinig. Af en toe een plonsje in het Etang en in de namiddag lopen we naar de Inter Marche en kopen wat bij de traiteur. Dus deze dagen weinig leuks op de blog te melden. We hebben best last van de warmte en wind, het fietsen en wandelen staat op een laag pitje.

zondag 2 augustus

We hadden wat meer drukte verwacht op de CP, gisteren was het “zwarte zaterdag” en ook dat verliep rustig. We hebben de weersverwachtingen voor de komende tijd bekeken, het idee was om via midden Frankrijk door de Avyron (Villefranche) langzaam aan naar huis te rijden. Gezien dat het daar nog warmer wordt dan hier dus blijven we nog. Vandaag opnieuw een harde wind uit het westen en na morgen gaat de wind wat afnemen en de temperatuur stijgen. Het is nu zo'n 30 graden. We willen zeker nog een keer naar Gruissan Village en met name de fietsroute langs het dorp aan de zeekant. Ook zijn er wat historische bezienswaardigheden die al terug gaan naar de 11e eeuw, dat moeten we toch gezien hebben!!!!

maandag 3 augustus

Eigenlijk een dag gelijk aan gisteren, nog steeds die wind!!! De TRAMONTANA . Volgens de bewoners van de Languedoc- Roussilon waait de tramontana wind steeds in een veelvoud van 3 dagen, dus morgen is hij hopelijk voorbij. We lopen een eindje langs het strand en zien dat de surf- en zeillessen gewoon doorgaan ondanks de harde wind. Het is leuk om te zien.

Maak jouw eigen website met JouwWeb