15 maart

Vanochtend om 9.30 uur vertrokken en de zon schijnt!!!Via Antwerpen rijden we naar Brussel, er zijn heel veel vrachtauto's op de weg,maar aan de linkerkant konden we goed doorrijden. Onderweg even een bui, maar voor de rest bleef het droog.

Ons doel was de CP bij Rocroi, net over de grens bij Philipville. Vanaf Charleroy rijden we de N 5,

zo'n echt Belgische weg. Vol gaten en langs de weg allerlei bedrijfjes en bebouwing. Vanaf Philipville werd het beter, een nieuwe snelweg tot aan de grens. We zijn op zoek naar een tankstation waar we LPG kunnen tanken,maar helaas niks gevonden.

Dan zijn we al snel in Rocroi, lokt niet echt om een nacht te blijven staan. Geen elektra en je staat er heel schuin, overal blubber. Het vestingstadje ziet er uit de verte wel leuk uit.

We lunchen er en gaan dan verder, Rob heeft bij Charleville een tankstation gevonden waar LPG verkrijgbaar is. Ook is er een CP bij de jachthaven, Na het tanken moeten we door de stad rijden, het is daar erg druk, veel straten afgeslotendoor de politie. Veel politie auto's en agenten met de geweren in de aanslag!!!!We vermoeden dat er gedemonstreerd wordt i.v.m. het verhogen van de pensioen leeeftijd van 62 naar 64 jaar. Uiteindelijk na wat crossen door de straten van Charleville en over diverse bruggen over de Maas komen we aan op de CP van Pass d'Etap waar we een pasje van hebben. Deze ligt erg mooi aan een klein park aan de jachthaven. Dan staan we al snel, en er was nog geen elektra. Onze buurman heeft even gebeld met de organisatie en na een poosje kregen we elektra. Is lekker voor de kachel.

We gaan een rondje door het park lopen langs 2 jeu de boulebanen, waar druk gebruik van wordt gemaakt. Langs het water zien we de oude stad liggen, nu mooi verlicht door de zon.

Er was een telefoontje van de buurvrous, het pakje is eengekomen en Mascha gaat het wel ophalen.

 

Gereden 358 km

 

16 maart

We hebben gisteravond naar de uitslagen van de verkiezingen gekeken, wat een overwinning voor BBB!!!

Rond 9.30 uur zijn we vertrokken uit Charleville, prima plek om te overnachten.

We rijden richting Chalons over de D 977, een voor ons bekende route. Na Chalons richting Troyes en via de N77 naar Auxerre, we hadden gehoopt daar te kunnen staan, het is altijd een leuke plek zo dicht bij het oude centrum, maar helaas, het terrein is bezet met een grote kermis.

Door over de N151 en we stoppen in Varzy, de zon schijnt en we gaan op een plekje staan bij een parkje waar je langs de kant van de weg kunt staan, niet echt ideaal,maar het is heel rustig en we hebben genoeg gereden, gaan niet verder. Tegenover onze P plek staat een mooi kasteel, Chateau de Varzy, dat ziet er goed uit. Op het parkje zijn 2 jeu de boule velden en dat is altijd leuk om te zien. Verder stelt het dorp niet veel voor, oude huizen waarvan de meesten leeg staan. We lopen naar de kerk en doorkruisen wat straatjes en stegen. Alle cafe's zijn gesloten dus we nemen in de camper maar een drankje!!!

 

Gereden 321 km

 

17 maart

Het was fris vannacht en we zijn al vroeg wakker.

Na het ontbijt weer op pad, zuidwaarts. Eerst richting Nevers waar we de rondweg op gaan richting Moulins, rijdt makkelijk over een tolvrije autoroute de N7. We zien dat de autoweg tot Moulins bijna helemaal klaar is dus het schiet lekker op. Het is bewolkt maar gelukkig droog.

Langs St. Pourçain de D2009 en bij Gannat nemen we de autoroute A71. We passeren Clermont-Ferrand en gaan de A75 weer op. Een mooie en heuvelachtige route die ons zeer bekend is.

We zien dat de diesel in Frankrijk vrij duur is, zo'n 2.00-2.20 euro, maar bij Aumont-Aubrac zien we een bord langs de weg dat is het dorp bij het centre commercial bij de Casino de diesel €1.82 kost. Even van de weg af en inderdaad een betere prijs. Op de P van de supermarkt lunchen we en gaan de weg vervolgen. We passeren het viaduct van Millau, altijd imposant om te zien wat ze daar teweeg heben gebracht. Helaaas weinig uitzicht met deze grauwe dag. Net onder Pezenas zien we dat er een CP is bij in wijnboer in het plaatsje Montagne, staat goed aangeschreven dus wij erheen. Een leuke rustige plek middenin de wijn- gaarden. Het is meer een eenvoudige camping waar wat caravans en campers staan. Op het terrein lopen heel wat kippen, een vrolijk gezicht. Geen cave voor wijn, hun wijnen zijn verkrijgbaar bij de coČ«peratief in het dorp. Hier is ook elektra, dus vanavond kan de kachel aan. Het was een bewolkte en frisse dag.

 

Gereden 533 km

 

18 maart

We servicen hier, alles is weer leeg en schoon, dan richting Spanje. We rijden de autoroute tot voorbij Narbonne en dan de D 900 langs diverse wijndorpen, o.m. Fitou en Leucate waar we al eens hebben overnacht. Veel herkenbaars. Voor Perpignan nemen we nog een stukje autoroute tot in Spanje, dan afslag 1, bij La Jonquera waar heel veel grote supermarkten zijn. We parkeren en gaan aan de slag, lekkere drank en wat Spaanse specialiteiten. Vooral veel Fransen slaan hier hun slag en komen met dozen pastis naar de campers. Het is inderdaad goedkoper dan in Frankrijk.

We hebben een leuk adres in de buurt, bij een restaurant, Can Pau, waar je gratis met de camper kunt staan. Het is zo'n 6 km de bergen in vanaf La Jonquera, een lekker slingerweggetje. Wel de bedoeling dat je er eet, dat zal geen probleem zijn want het staat erg goed aangeschreven. Nu tijdens de lunch is het er al vol, dus wij reserveren voor vanavond.

We zien een grote camper “BIG-TOY” van Arjan en Miranda staan die we al vaak hebben voorbij zien komen in de reisverslagen van Petra uit Griekenland. Inderdaad het zijn goede bekenden.

Heten eten was lekker, goede bediening in een wat luxe restaurant. In de loop van de avond is het gaan regenen.

 

Gereden 147 km

 

19 maart

Nog even wat gekletst met Arjan en Miranda, het zijn echte reizigers en hebben veel te verhalen.

Dan snel de autoroute op, ons doel voor vandaag is Cambrils, waar Jo en Nick staan. Het is makkelijk te rijden via de AP7, een voormalige peage, in Spanje zijn veel tolwegen opgeheven.

We passeren Barcelona en rijden richting Tarragona. Zijn rond een uur of 1 in Cambrils.

Jo en Nick hebben een mooie plek voor ons vrij gehouden en we staan snel.Even een drankje en wat bijkletsen, dan de stoel in de zon en uit de wind. Het waait nog behoorlijk maar er is altijd wel een plek om uit de wind te zitten. Het is op de camping c.q. Camperplek een drukte van belang, de Spanjaarden komen hun zomerverblijf in orde maken en later in de middag vertrekken ze weer huiswaarts.

Het is genieten in de zon en later de bekende borrel.

 

Gereden 416 km

 

20 maart

Ongekend, 20 maart en om 8.30 uur is het al 24 graden buiten, volop zon!

Het is een dagje niksen, een beetje opruimen in de kastjes, wat wassen en een hapje koken tussen de middag. Lekker luieren in de zon, wat een rijkdam!!! Tegen de avond gaan we bij Jo en Nick een drankje doen, de nederlandse buurmannen schuiven ook aan. Zij hebben leuke verhalen.

21 maart

Vandaag trekken Jo en Nick verder, we gaan elkaar ongetwijfeld nog wel zien, zij gaan nu naar Valencia. De fietsen gaan uit de camper en we gaan naar Cambrils, even een klein stukje langs de weg en dan langs de spoorlijn, iets verder begint de boulevard waar een goed fietspad langs ligt.

De eerste keer dat we in Cambrils waren was in 1971 of 72, een klein vissersdorpje met een groot strand, Het was in decmber en we zijn met het vliegtuig gegaan en een appartement gehuurd.Een paar jaar later zijn we er weer geweest, aan de rand van het dorp was een camping en een kleine dierentuin. Het is allemaal verdwenen, een paar jaar geleden waren we er weer, de camping was weg er is een grote jachthaven gekomen en het strand bij het dorp is daar aan opgeofferd. We zijn al een aantal keren hier geweest, ook op een camping La Llosa in het dorp.

Nu staan we weer op de camping annex camperplaats Playa y Fiesta, die een stukje buiten Cambrils ligt. Het is een leuke oude camping waar veel vaste units staan van de Spanjaarden. Er is een groot stuk gereserveerd voor camper. Die staan er nu in alle malen, van die hele grote joekels en ook gewone zoals wij!!! Prima sanitair en elektra.

De boulevard waar we nu langs fietsen is een totaal nieuw vakantiedorp verschenen, mooi aangelegd met veel groen. Alles ligt direct aan de mooie stranden.

Heerlijk fietsen zo, als we Cambrils binnenrijden gaan we eerst naar de Lidl en gelukkig zijn er fietshelmen te koop (dezelfde die we in Nederland hadden besteld) het is n.l. verplicht buiten de bebouwde kom de fietshelmen te dragen. Dan richting het oude centrum dat gelukkig niet zo erg is veranderd, behalve de winkeltjes die volop toerischtische artikelen verkopen, vooaral kleding.

We gaan eerst maar even een koffie drinken, de prijzen zijn een verrassing voor ons, 1.45€ voor een lekkere koffie, dan een wandelingetje door de oude straatjes. Rond een uur of 1 gaan we een hapje eten bij restaurant Gaudi, zij hebben een leuk menu voor slechts 15,00€ en dat was ook nog heel smakelijk!!!

Dan weer terug naar de camper en kunnen nog lekker van de zon genieten.

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb