woensdag 28 september

 

Redelijk weer, we vertrekken vanaf Le Treport en besluiten dat we via België naar Nederland rijden om bij DeWit in Schijndel het door ons bestelde kado voor Maarten op te halen. Eerst richting Abbeville, Arras naar Valenciennes.

Dan verlaten we Frankrijk en rijden België in van de A7 richting Mons . Voor La Louviere wordt het de A 15 en bij La Louviere is een leuke CP, maar die is helaas gesloten. We vervolgen de route via de A15 richting Namen en nemen de afslag naar de N 90. We hebben een CP ontdekt bij Floreffe voor Namen. Deze ligt aan de rivier de Sambre. Er is een plekje vrij en we instelleren ons. In de Sambre varen heel wat vrachtboten, het is een behoorlijk brede rivier. Het is wat regenachtig maar in de middag klaart het op en we besluiten naar de Abdij te lopen die we hoog boven de camperplaats op een heuvel zien liggen. We klimmen wat trappen op en komen bij een kerk waar een mooie oude begraafplaats is, maar helaas niet de Abdij. Weer naar beneden en verderop opnieuw omhoog. Overal staan hier mooie oude gebouwen voor scholen en colleges, het complex ligt in een park waar wat gevolgelte rondscharrelt en er is ook een oude molen waar nu een brasserie is gevestigd, Daar kun je kaartjes kopen voor het bezichtigen van de abdij. Als we er naar vragen blijkt dat het een toer is met een gids, om 18.00 uur start de volgende toer. Het is nu pas 4 uur en als we zien hoeveel trappen we daar voor moeten oplopen zakt de moed ons in de schoenen, dat doen we dus maar niet, ook al omdat het weer is gaan regenen. We lopen door het saaie stadje terug naar de camper en kopen onderweg bij de bakker een lekkere vlaai.

 

Gereden 309 km

donderdag 29 september

 

Het is mooio weer en via Namen, wat een lastige stad is om door te rijden, op naar de N 80 Hannut en Hasselt. Wat een ramp die belgische wegen. Overal stoplichten, een slecht wegdek en het schiet niet echt op. Dan de rondweg bij Hasselt richting Eindhoven. Dan zijn we snel in Schijndel waar we het pakketje afhalen. We eten daar ook een broodje en gaan dan richting Hollandsche Rading.

Nog steeds schijnt de zon en we beginnen de camper uit te pakken, wat een spullen nemen we mee. Omdat we de camper binnenkort naar de stalling brengen halen we het meeste er uit. Mascha komt in de namiddag langs en heeft een lekker pompoensoepje meegebracht. Het is heerlijk om elkaar weer te zien en bij te kletsen.

 

Gereden 260 km

vrijdag 30 september

 

Opnieuw schijnt de zon en dat is fijn als je met de camper bezig bent, de wasmachine doet zijn best en in de middag weer boodschappen doen. Na alle regen van de afgelopen tijd ziet de tuin er welvarend uit, ook het onkruid heeft ervan genoten!!!!

 

Het was opnieuw een leuke reis, met af en toe de gezellige ontmoetingen met Jo en Nick, maar vooral de prachtige gebieden in Normandië en Bretagne. Veel oude bekende plekjes bezocht maar ook weer nieuwe ontdekkingen gedaan. Frankrijk blijft een geweldig land om te camperen.

Maak jouw eigen website met JouwWeb