dinsdag 23 augustus

 

Daar gaan we weer, op tijd vertrokken. Het is rustig op de weg, bij Antwerpen hebben wat oponthoud, er is een ongeluk gebeurt en dan sta je al gauw een half uur in de file.

We rijden richting de Belgische kust en dan Frankrijk in.

Allereerst kijken we bij Gravelines naar de CP, er is weer eens een wegomlegging zodat we niet op de CP komen. Dan maar door naar een volgend adres bij Oye-Plage, de CP is opgeheven, er zijn nu bouwactivietiten van huizenbouw. Het begint al goed. Dan rijden we naar Marck bij Calais, gelukkig een mooie plek!!! Het is warm, dus de stoelen naar buiten en een lunch gemaakt. We maken een wandeling rond de CP er is een groot activiteiten centrum dat nu niet in gebruik is. Rondom zijn verschillende veldjesmet dieren, diverse vogels, geiten, een varken het lijkt wel een kinder boerderij.

 

Gereden 342 km

woensdag 24 augustus

 

We vervolgen onze route en gaan richting Boulogne sur Mer. Via de D 940 langs de kust rijden we door de vele kleine dorpjes, het is een wat sobere omgeving. Ons doel voor vandaag is St.Valery-sur-Somme, gelegen aan de baai van de Somme.Er is een grote CP maar door de verschillende veldjes geeft het toch een leuk beeld en het is erg rustig. Nog steeds is het warm en we gaan pas aan het eind van de middag richting het dorp lopen.

Het is vnl dalen en na zo'n20 minuten komen we in het centrum. Wat een leuk dorp

er zijn kleine straatjes met leuke winkeltjes en galeries. Richting de haven gelopen en een drankje op een terras. Dan lopen we naar de andere kant van het dorp, er is nl een busje dat naar de CP rijdt, bij de halte gekeken maar helaas, om 7 uur gaat de laatste!!! We gaan eten bij een leuke restaurant waar we maar net op tijd arriveren, het laatste tafeltje op het terras. Nu staan de mensen in de rij om een plekje te krijgen.

Dan gaan we terug lopen, vooral het eerste stuk door de smalle straatjes is erg steil, af en toe even naar ademhappen maar dichter naar de CP wordt het beter om te lopen. We doen er een kwartiertje langer over maar voldaan komen we weer bij de camper.

 

Gereden 122,5 km

donderdag 25 augustus

 

Op ons gemak, na een ontbijtje en servicen, gaan we weer verder. Het ziet er naar uit dat het vandaag gaat regenen en als we vertrekken schijnt de zon nog. Eerst de D940 en voorbij Le Treport wordt het de D925. We rijden langs Dieppe en hier begint het te regenen. Het plan om in St. Valery-en-Caux op de CP aan de rotsen te gaan staan, laten we maar varen en gaan bij Fecamp richting Le Havre, via de D925. Het landschap is hier totaal anders, heuvels en mooie vergezichten. Ook de dorpen zien er welvarender uit. We besluiten om naar Honfleur te rijden, er is een grote en goeie CP vlakbij het stadje. Gelukkig is het weer droog geworden en steken via de Pont de Normandie de Seine over. Nog even gas getankt en dan snel de CP gevonden. Er is nog voldoende plaats en we hebben hier zelfs stroom. Niet echt nodig maar het is bij de prijs inbegrepen. Er kunnen hier maar liefst 240 campers staan, gelukkig is het terrein verdeeld in verschillende stukken, afgeschermd met begroeiing dus het valt niet op dat er zoveel kunnen staan. Wij staan aan de buitenkant met zicht op een binnenhaven waar wat plezierboten liggen.

In de namiddag lopen we naar het prachtige centrum, ook al zijn we hier vaak geweest het blijft leuk. Het is druk, alle terrassen zitten vol met toeristen die een drankje doen of lekker komen eten. We wandelen wat rond en met name het oude historische centrum vinden we heel mooi. En dan gaan we naar een Italiaan vlakbij de CP met de bedoeling een pizza te halen, maar als we de kaart zien besluiten we om in het restaurantje maar wat te eten. Nou, geen spijt van, het was heerlijk.

 

Gereden 173 km

vrijdag 26 augustus

 

Ons doel is Beuvron-en-Auge, een plaatsje dat bekend staat als “une de plus belle villages de France”. Vanaf Honfleur rijden we eerst richting Pont-l'Eveque, van de beroemde kaas. Het is een leuke stad, met heel veel mooie vakwerk huizen. Dan via de D16 waar heel veel appelboomgaarden zijn voor de bekende calvados die ook overal te koop wordt aangeboden. We bereiken Beuvron en gaan naar de CP daar. Een mooie en rustige plek. Van daar lopen we naar het dorp, bij het kunstenaarscentrum kopen we een ticket voor de CP, even langs het toeristenbureau en gaan dan het dorp bewonderen.

Het is mooi, vooral veel vakwerkhuizen waarin kleine winkeltjes of galeries zijn, vooral veel winkels met de beroemde calvados. Een klein aantal restaurants met terrassen, maar vooral heel toeristisch. We lopen naar de kerk die niks voorstelt en gaan weer terug naar de CP. Daar lekker in de zon met een goed boek.

 

Gereden 46 km

zaterdag 27 augustus

 

Vandaag willen we naar de westkust van Normandië, gisteren wat plekken opgezocht en Gouville-sur-Mer lijkt ons wel aardig. Via Caen, met een goede rondweg om de stad, rijden we richting Bayeux, daar richting St. Lo en naar Coutances waar we de Lidl opzoeken. Aanvulling van de voorraad was wel nodig en met een volle kar zijn we weer op peil.

Dan is het maar een klein stukje naar Gouville en we zijn blij verrast. De campers staan hier op een rij boven het strand, een ruime plek met een geweldig uitzicht over de zee. Alle voorzieningen zijn aanwezig en er is zelfs stroom. Tafel en stoelen op ons “terras” en even lunchen met de heerlijkheden die we bij de Lidl hebben gekocht. Het is eb en het strand staat vol met tractoren en we zien in zee de mosselen of oesterbanken, die daar geteeld worden. Het waait behoorlijk maar voor de camper zitten we wat beschut. In de verte zien we Guernsey liggen.

Aan het eind van de middag rond een uur of 6 is er volop actie op het strand. De vloed komt opzetten en de tractoren halen de scheepjes op die van de oesterbanken af komen. We gaan even naar binnen om wat te eten maar dan de koffie weer buiten om van de zonsondergang te genieten. Een heerlijke dag!!!

 

Gereden 143 km

zondag 28 augustus

 

We staan hier prachtig en besluiten er nog een dag aan vast te plakken. Het is genieten van het uitzicht en de zon. hoewel er een frisse wind waait en we beschutting zoeken voor de camper. Tijdens de lunch bied een franse buurman ons een drankje aan, het is een zelf gebrouwen appeldrank, lijkt het meest op de pineau. S'Middags gaan we een stuk het strand op waar de vloed er voorzorgt dat veel mensen schelpen zoeken in het zand. Vooral de poulardes zijn favouriet, een soort grote mossel. Ook zie je veel slakken en prachtige slakkenhuizen. Tegen 7 uur wordt het te fris om buiten te zitten, maar vauit de camper hebben we opnieuw het zicht op een prachtige zonsondergang.

maandag 29 augustus

 

Nog steeds volop zon maar die frisse wind wil maar niet verdwijnen. Vandaag de laatste dag hier, morgen willen we richting Rennes. Daar gaan we naar een camping en dan de stad bezoeken. Dat moet de moeite waard zijn, we gaan het zien.

Nu dus maar een beetje opruimen en proberen de blog te verzenden.