woensdag 21 september

 

Vanaf Plouha rijden we richting St. Brieuc, we zien dat er op de N 12 een opstopping is en dus rijden we door richting de stad om dan richting Frehel te gaan rijden. Dat hebben we geweten, wat een rotstad om door te rijden, heel veel hoogteverschil en geen duidelijke aanwijzingen. Uiteindelijk komen we op een soort rondweg en gaan richting Lamballe, dan de afslag D786 richting Cap Frehel. Opnieuw passeren we een aantal mooie dorpen en bij Sable-d 'Or -les-Pins, wat een heel mooi maar ook toeristisch dorp is met een gigangtisch strand, gaan we via de kustweg naar de camping bij Pleherel Plage. Hier zijn we al een aantal keren geweest. Het is een mooi terrein, heuvelachtig en omzoomd met mooie stranden. Je kunt overal vrij gaan staan maar het is vaak moeilijk om waterpas te staan en je moet oppassen dat je niet in het losse zand staat!!!. Het verbaast ons dat het hier zo druk is, caravans, tenten en veel campers. Vanaf de receptie lopen verschillende paden over het terrein, sommige door bossen en andere over kalere stukken. Wij kiezen een van de laatste stukken, vlakbij de opgang naar het strand en dichtbij een van de sanitair gebouwen. Het weer is goed, er waait wel een frisse wind maar de zon schijnt en op een beschut plekje kun je lekker buiten zitten en zelfs buiten koken. Jo en Nick zijn ook gearriveerd en staan een stuk verderop. Zij komen hier al vele jaren en kennen goede plekjes. S'Middags gaan we naar het strand en wandelen we een eind. Op het strand zijn veel rotsen waar de mensen beschutting zoeken en lekker in de zon liggen. Bijna aan het eind van het strand is men aan het bodysurfen, leuk om te zien. Natuurlijk weer de namiddag borrel met Jo en Nick altijd gezellig.

 

Gereden 76 km

donderdag 22 september

 

Opnieuw een mooie dag waar we van genieten, buiten koken, wat luieren en op TV alle perikelen in de Nederlandse poilitiek volgen. Uitgebreid badderen, Rob zijn haar knippen en verder niks.

We waren eigenlijk van plan vandaag te vertrekken, maar gezien het mooie weer plakken we er nog een dag aan vast, dus morgen weer en route.

 

Vrijdag 23 september

 

Nu weer op pad, wat is dit stuk van Bretagne ook weer mooi. Oude dorpen, geregeld uitzichten op de baaien en de zee en onderweg heel veel campers. Via Dinard rijden we langs St. Malo richting Cancale. Het weer is minder, af en toe een buitje maar vooral grijs.Dan nemen we de kustweg, die staat bekend om de oesters. Overal langs de weg vind je oesters en mosselen te koop, veel eettentjes en afhaalpunten. Even kijken bij de CP in St. Benoit, maar die is ongezellig. Dus door, bij Hirel is een groot terrein maar dat ligt wat afgelegen en we willen eigenlijk wel een mosseltje eten, dus door. Dan komen we bij Le Vivier sur Mer waar al een aantal keren hebben gestaan. Eerst vrij langs het strand bij een oesterbarretje, maar dat mag niet meer. We rijden door naar de CP, een terrein van Pass d'Etap, ook hier eerder gestaan. Prima plek midden in het dorp. Nadat we de camper hebben geinstalleerd gaan we naar een tentje waar je de mosselen en oesters kunt eten. Ze smaakten weer heerlijk een lekker glas Muscadet erbij en wij helemaal tevreden. Als het droog wordt in de namiddag gaan we even een rondje door het dorp lopen, een bakker, een kleine supermarkt, een bloemenzaak bij de kerk. We lopen nog even naar de bedrijven van de oestercultuur waar de speciale platte boten staan waarmee ze de oesters uit zee ophalen. Er staan grote bakken met stromend water waar de mosselen en oesters in worden gewassen. Dan terug naar de camper waar het terrein inmiddels bijna vol staat.

 

Gereden 68 km

zaterdag 24 september

 

Afgelopen nacht hadden we noodweer, donder en bliksem en hevige regenbuien die op ons dak kletterden, Bij het opstaan was het redelijk droog, maar wel grijs. We willen het calvados gebied van Normandië doorkruisen en misschien een calvados boer vinden. Vanaf le Vivier rijden we via Dol de Bretagne richting St. Hilaire over de D 976 en dan naar Domfront en richting La Ferte – Mace. Het is een vnl agrarisch gebied met natuurlijk heel veel appelbomen en we zien ook veel vakwerkhuizen. Het blijft somber weer, grijs en veel regenbuien. Via de D 916 kijken we even naar een CP bij Ecouche, helemaal niks, een kleine plek die ook nog moeilijk te breiken is. Dan door naar Argentan, daar is een CP direct naast de Municipal camping. De CP staat vol bouwmateriaal, dus naar de naast gelegen camping. Helaas moesten we ruin een uur wachten, de receptie ging pas om 14.00 uur weer open. Het was het wachten waard, de camping ligt in een mooi park aan een meertje waar gevist kan worden..In dat park staat ook een villa waar een museum in is gevestigd, oude stoffen en kant worden tentoongesteld.

Het blijft regenen en als het later in de middag iets droger wordt gaan we toch maar op pad naar het centrum. Natuurlijk ook nu weer het toeristenbureau voor een stadsplan, er staan wat oude gebouwen en er is een grote kerk die in de 2e wereldoorlog plat was gebombardeerd. Nu is alles weer hersteld en het ziet er mooi uit. Verder is er niet veel bijzonders te zien en ook het weer nodigt niet uit om een stadswandeling te maken. Dan maar naar een overdekt terras voor een koffie met een wafel, lekker hoor!! Terug naar de camper waar we als verzopen katten aankomen. S'Avonds gaat de kachel aan, voor het eerst deze reis en genieten we van Matthijs gaat door met een goed optredenvan Waylon. Een leuk programma.

 

Gereden 164 km

zondag 25 september

 

Heerlijk wakker worden met de zon, een warme douche en ons zondagse ontbijtje. Het is een prima camping, vriendelijke ontvangst en goed sanitair. Vanaf Argentan gaan we op weg naar Vimoutiers, een mooi heuvelachtig landschap, dan op naar Lisieux waar we een supermarkt zoeken die op zondag open is. We vinden de Super U, waar we het nodige inslaan, o.m. drank zoals calvados. We besluiten om de calvados boer maar te vergeten en willen richting de kust rijden omdat het nog mooi weer is. In Villers-s-Mer is een CP, die al snel is gevonden. Een kleine CP, niet ver van het strand. We installeren ons en gaan wat koken met de lekkere dingen die we hebben gekocht.

We kunnen buiten zitten en later lopen we naar het strand. Het is hier een oud toeristisch gebied met mooie fin-siecle huizen . In Villers zijn veel luxe hotels en vooral veel appartementen die nu bijna allemaal verlaten zijn, ook de strandtenten zijn bijna allemaal gesloten. Er is nog wel enige activiteit op het strand, dit stuk kust kennen we niet, het zal hier s'zomers hectisch druk zijn.

 

Gereden 114 km

maandag 26 september

 

Hoe verschillend kan het zijn, gisteren een zonnige dag en vandaag grijs en regen. Vooral veel regen. Bij Deauville zien we een tankstation waar LPG te krijgen is, we gaan tanken, nemen gas in en kopen er ook een paar nieuwe ruitenwissers. Een wereld van verschil, we kunnen nu weer goed naar buiten kijken, wel nodig met al die regen!!!!We rijden richting Le Havre waar we de Pont de Normandie weer overgaan. Voor deze brug moet je tol betalen en hij gaat met een hoge grote boog over de Seine. Dan rijden we weer dezelfde route als op de heenreis, via Fecamp over het platteland van de Seine Maritime. Voor Dieppe zien we een CP bij Quiberville, naast een camping, die lijkt ons wel wat. Als we er aankomen zien we dat die CP niks is en de receptie van de camping is nog dicht. We parkeren de camper en gaan in het enige tentje dat open is wat eten, wat denk je? Mosselen. Er is hier ook sprake van de oestercultuur, alleen is nu alles dicht. Later begint het wat op te klaren en we installeren ons op de camping. Een grote camping waar nog flink wat campers en caravans staan. Hij ligt ook wel gunstig, vlakbij het strand, het is een echt vakantiedorp.

Rob loopt een rondje en kan wat mooie foto's maken, jammer dat het koud en nat is, het lokt niet om een strandwandeling richting de falaises te maken. Hebben nog even kontakt met Jo en Nick, zij zijn in Honfleur gaan staan.

 

Gereden 130 km

dinsdag 27 september

 

Dat was me het nachtje wel, de wind gierde om de camper en we lagen te schudden in ons bed.

Je zou er zeeziek van worden. Het regende heel hard en hield ons uit de slaap. Na het ontbijt gaan we even douchen, maar helaas een bijna koude douche, we zijn niet weg van deze camping. Slechte faciliteiten en vrij duur. Nadat we geserviced hebben gaan we weer op pad. Net buiten Dieppe zien we weer een Lidl en gaan even brood kopen. We bellen naar Jo en Nick en vragen wat hun plan is, ook zij zijn op weg naar huis. Zij gaan naar Le Treport dus het is leuk om elkaar daar nog even te ontmoeten. Zowaar gaat de zon weer schijnen, tussen de buien door. Zelfs de stoelen kunnen nog even naar buiten.

We bellen met Maarten die vandaag jarig is. Hij heeft zijn eerste buitenlandse reis met de camper gemaakt, Duitsland, Luxemburg en België, en het is goed bevallen.

Rond een uur of een komen Jo en Nick de CP op en we heffen weer een glas en wisselen de laatste reisnieuwtjes uit. Al vele jaren komen we in Le Treport voor een overnachting, op de parkeerplaats onderaan de krijtrotsen met ons V.W. busje en de Mercedes 406 met Masja, het is een leuke plaats. Zelfs de eenden kennen ons en komen ons begroeten!!!

Nu nog de blog verzenden zodat jullie weer op de hoogte zijn van ons wel en wee.

 

Gereden 52 km

Maak jouw eigen website met JouwWeb