maandag 6 juli

Vandaag vertrokken richting het zuiden. Bewolkt en af en toe een flinke bui. In België zelfs een hevige stortbui. Richting Luxemburg en het werd langzaam aan beter weer. Natuurlijk weer getankt in Luxemburg, de diesel was er 0,95 cent!!! Frankrijk in en voorbij Metz naar de welbekende camper plek aan de Moezel, in Pont-a-Mousson. Een prima plek, het was er nu nog vrij rustig en we staan er goed. In de namiddag naar het dorp gelopen, leuke oude marktplaats met rondom terrassen die nu allemaal open zijn. Een lekker drankje genomen en er hoefde GEEN mondkapje op, de bediening had dat wel.

Gereden 478 km

dinsdag 7 juli

Het was een rustige nacht en na het ontbijt weer verder. Via Nancy rijden we op de N57 richting Epinal naar Vesoul. Ook nu weer rustig op de weg. Opvallend is dat er niet zoveel vrachtauto's uit Oost-Europa rijden en ook heel weinig Nederlandse campers. Soms een Belg!! Nog steeds via de N57 naar Besançon richting Lons-le-Saunier op de N 83. Voor Lons vinden we een goeie camper plek bij Domblans, alle service en gratis. De bakker zit op 5 minuten lopen. Het was warm en we konden nog heel lang buiten zitten, gelukkig geen muggen.

Gereden 315 km

woensdag 8 juli

Weer goed geslapen, het koelde behoorlijk af. Voorbij Lons richting Bourg-en-Bressen de D 1083 en waar we in St. Etienne boodschappen hebben gedaan en getankt. De rondweg rondom Bourg is

goed te doen, het blijft de D1083 tot Lyon waar een grote rondweg om heen is. Het is een prachtige route met soms veel hoogte verschillen en vergezichten. De 1083 gaat vanzelf over in de A 46 en komt voor Vienne uit op de A7, die voor een deel langs de Rhone gaat. We besluiten om maar een stuk peage te rijden, het is inmiddels erg warm en door de dorpjes met de talloze rotondes schiet niet echt op. Dan zijn we snel voorbij Valence, waar we de afslag naar Crest nemen de D111. Voorbij Crest bij Mirabelle-et-Balcons vinden we de camping Le Petit Nid, een adres gekregen van Jo en Nick die hier al vele jaren gebivakkeerd hebben. Er was nog net een plekje vrij voor 3 dagen, heerlijk aan de rivier met veel schaduw. Dat is nu het inmiddels 30 graden is wel welkom.

Gereden 292 km

donderdag 9 juli

We maken kennis met Gina, een vriendin van Jo en Nick die hier elke zomer 2 maanden staat. Ze is alleen en huurt een caravan van de boer. Naar de rivier gaan is een hele toer, je kunt via wat stenen afdalen naar het water maar dat ziet er niet echt veilig uit voor mij, wil niet van die stenen vallen. Een stuk verder is het wat makkelijker en kunnen we door het struikgewas naar beneden. We lopen er heen maar ook dat laten we maar even zitten, veel keien en een klein stroompje water. Het is heel erg warm vandaag, zo'n 30/35 graden en gelukkig is er de douche waar we geregeld een verfrissing nemen. Vanaf onze plek kunnen we wel op de rivier kijken waar heel veel kano's voorbij komen. Ze leggen vaak aan bij een van de schaduwplekken onder de bomen om te picknicken en wat te zwemmen. Het is hier erg ondiep dus zwemmen is meer poedelen. Een frans vrouwtje Esther, vraagt ons of ze haar doos wijn onder de camper in de schaduw mag leggen, in haar kleine tentje wordt het te warm voor haar Cotes du Rhone, waar ze heel trots op is. We brengen de dag lezend en luierend door, te warm voor aktie!!!! Aan het eind van de middag komt Esther haar wijn halen en drinken we gezamenlijk een glas. Ze komt uit de omgeving en ratelt heel wat informatie onze kant op. Ze biedt aan om morgen boodschappen voor ons mee te nemen,

vrijdag 10 juli

Esther heeft lekker vers brood meegebracht en wat flessen water waar we inmiddels doorheen waren. Helaas kregen we berichten uit Nederland dat het slecht weer is, jammer voor al die mensen die in Nederland op vakantie zijn. Hier zijn wel wat Nederlanders die vaak al jaren hier komen. De camping is klein slechts 25 plaatsen, Verder weinig te melden, morgen gaan we verder en zien wel waar we terecht komen. Aan het eind van de middag begon het donker te worden en kwam er vanuit de verte bliksem en donder deze kant op. Het begon te regenen en gelukkig zaten wij droog onder de luifel. Iedereen zocht een droog plekje uit om te schuilen. De buien werden heviger en pas later in de avond werd het droger. Hierdoor koelde het wel goed af.

zaterdag 11 juli

De zon schijnt weer en er staat een stevige wind. We nemen nog een lekkere warme douche en pakken de spullen in. Na het ontbijt vertrekken we en gaan richting Valreas, het is een mooie route met velden vol zonnebloemen en lavendel. Via de D 6 en de D 9 rijden we door pittoreske dorpjes en soms door nauwe straatjes waar we maar net doorheen kunnen. In Valreas doen we wat boodschappen bij de Lidl, het valt ons op dat er veel Noord Afrikanen zijn, die wel allemaal een mondkapje op hebben. Verder hebben de meeste Fransen er geen op. Dan gaan we richting Visan, waar bij een wijnboer Lauribert een mooie camper plek is. Weer een goed adres, veel ruimte met uitzicht op de glooiende wijnvelden. Er kunnen zeker 30 campers staan maar als wij aankomen staat er maar 1!!!! Er is elektra (3€ per nacht) verder is alles gratis. Er zijn 2 velden, een met veel steeneiken waardoor je schaduw hebt. Ook hier waait het flink, misschien is dit de beruchte mistral?In de namiddag maken we een wandeling door de wijnvelden die worden afgewisseld door lavendelvelden. Helaas zijn de meesten hiervan al geoogst. Op en rondom het terrein staan veel sculptures van dieren, gemaakt van oud ijzer, leuk om te zien. Vanaf 6 uur is een een wijnproeverij waar we natuurlijk heen gaan. Het oude baasje dat de glazen vult is zo doof als een kwartel, maar hij begroet ons hartelijk. Er is een tiental mensen die komen proeven en kopen en iedereen houdt keurig afstand. Alleen de oude baas heeft een groot doorzichtig masker op en begroet iedereen met een elleboog stoot. Er wordt behoorlijk gekocht en wij gaan ook voor de bijl en kopen een doos lekkere Cotes du Rhone Villages. Als we hebben afgerekend krijgen we een aantal half lege flessen mee die gebruikt waren voor de proeverij.zondag 12 juli

Na ons zondagse ontbijtje ruimen we de boel weer in en vertrekken richting Vaison la Romaine. Eerst rijden we door het plaatsje Visan dat bijna helemaal bestaat uit wijnhuizen, de een nog al mooier dan de ander. Het is het gebied van de Cotes du Rhone en overal rondom het dorp zie je de wijngaarden. We arriveren rond 11 uur in Vaison op de CP, betrekkelijk rustig en het is opvallend dat er veel Belgische campers staan. Ook hier geen enkele Nederlander te bekennen, die zijn allemaal in Nederland gebleven. Erg warm vandaag, maar gelukkig is er wat schaduw van boompjes om ons heen, waar we goed gebruik van maken.

Gereden 43 km

maandag 13 juli

Vanochtend richting het dorp gelopen het is een beeldschoon middeleeuws dorp, het was een voormalige Romeinse stad. Hiervan getuigen de vele opgravingen. Het bestaat uit een boven en beneden deel, die zijn verbonden met een 2000 jaar oude boogbrug. Enige jaren geleden is de rivier de Ouveze overstroomd en heeft veel verwoest, maar de brug is intact gebleven. Beneden zijn leuke winkeltjes en een mooi plein met vooral veel terrassen en restaurants die behoorlijk vol zitten. De bediening draagt mondkapjes maar het merendeel van de mensen niet. We zijn eerst even naar de toeristen info gelopen, deze weken zijn er grote culturele programma's met muziek en dans. Niet alles gaat door vanwege Covid 19 maar je kunt voor morgen, 14 juli, kaartjes kopen voor een evenement. Ook gaat de markt gewoon door. Die markt is een van onze favorieten en we gaan er maar vroeg heen vanwege de hitte!!! We drinken wat en kopen een vers brood en gaan terug naar de CP die op zo'n 10 minuten lopen ligt. Na de lunch wordt het weer de schaduw opzoeken. We staan versteld van de grote hoeveelheid campers die vandaag hier naar toe komen. Het terrein staat meer dan vol en nog steeds komen er campers langs die teleurgesteld wegrijden. Dat allemaal voor de markt van morgen.

Maak jouw eigen website met JouwWeb