29 maart woensdag

We pakken de fietsen en gaan richting het toeristenbureau. Het ligt aan de boulevard en men geeft ons de informatie over de komende week. Zondag is het Palmpasen en dan zijn er al enkele optochten. We noteren het eea en gaan lekker aan de boulevard een wijntje drinken. Het is al redelijk druk, de vakanties voor de Spanjaarden gaan beginnen. De stranden van Cullera zijn prachtig maar het is nog te fris om te zwemmen, wel worden er veel honden uitgelaten!!! Er verschijnen zelfs een paar surfers op het strand.

30 maart

Het weer is goed, soms een frisse wind die behoorlijk hard kan zijn, maar dan is het snel weer bijna windstil en genieten we van de zon. Rondom ons heen wordt er druk gewerkt, men is bezig de dam die langs de rivier ligt te verstevigen en al vroeg in de morgen horen we de trucks die de grote stenen aanvoeren. Vandaag is het markt in het oude deel van de stad en natuurlijk wij erheen. Altijd leuk om te doen, geen bijzonder aanbod, veel kramen met textiel vooral ondergoed en veel vintage voor 1 of 2 euro, we vullen onze voorraad slips weer aan(geen vintage!!). Het is druk met vooral oude mensen die elkaar hier ontmoeten en gezellig staan te kletsen. Dan gaan we een hapje eten bij het bekende restaurantje El Puerto, waar we in het verleden vaak zijn geweest, weinig veranderd en nog steeds heel betaalbaar, € 11,50 voor een dagmenu, incl. wijn, toetje en koffie. We fietsen weer terug en zien dat de kermis wordt opgebouwd, ook op het grote festival terrein, waar we vroeger konden staan, zijn al activiteiten.

Natuurlijk sluiten we de dag weer af met Jo en Nick, we moeten wel een plekje zoeken waar we wat beschut zitten.

1 april

Eerst maar even naar de Consum gefietst, vers brood en wat aanvulling. Duidelijk drukker vandaag, ook meer Spanjaarden op de CP. Tegen de avond komen ze vaak nog even naar het strand. Nu is er elke avond verlichting op het terrein gekomen, zo fel, we kunnen zelfs in de camper bijna zonder licht. We horen de muziek van de kermis en er wordt ook vuurwerk afgestoken.

 

2 april (Palm Pasen)

Volgens het schema dat wij bij het toeristenbureau hebben gehaald zijn er vanaf 11 uur diverse optochten in de oude stad. Terwijl we erheen fietsen zien we dat er rond het festival terrein wandeltochten zijn georganiseerd voor het goede doel. Verschillende verenigingen, elke met hun eigen kleuren lopen de tocht. We zijn op tijd bij de overdekte markt en stallen daar de fietsen. Overal in de oude straatjes zie je de muziekkorpsen zich opstellen, gevolgd door de mensen in de kleuren van de parochie. Ze lopen wat rond in het centrum. Wij gaan de oude kerk bekijken, prachtig, voorzien van een imposant plafond en ook het altaar is schitterend. In de kerk staan een drietal Palo's opgesteld die volgende week door de straten worden gedragen. Buiten gekomen, zien we dat er activiteit is in de grote straat, het lijkt een rommelmarkt, maar nee, aan veel tafels zitten groepen vrouwen te kantklossen, ze hebben een groot kussen op schoot waarop ze aan het kant werken. Hele ingewikkelde patronen, een monniken werk. Het lijken verschillende groepen die elk hun eigen tafel hebben. Aan een van de groepen wordt er zelfs een oorkonde uitgereikt door een hoogwaardigheidsbekleder. De krant is er voor foto's. Tussen de tafels staan verschillende kramen met het garens en allerlei toebehoren voor het kantklossen. Daarna gaan we langs de straat op een terrasje zitten, precies op tijd om de verschillende muziekkorpsen te zien langskomen. Altijd indrukwekkend, die speciale Semana Santa muziek.

Nadat ze de zegen hebben ontvangen lopen de mensen met de olijftakken de stad in naar de terassen om daar met familie en vrienden wat te drinken en wat tapas te eten. Gelukkig is er voor ons ook nog een plekje, we nemen een wijntje en wat tapas. Rondom heen is het een herrie van jawelste, dit is het echte Spanje, een en al vrolijkheid, Opa en Oma, baby's en kleuters, alles beweegt en maakt lawaai!!!

We hebben afgesproken met Jo en Nick om ergens wat te eten en ontmoeten elkaar bij de haven. Daar is ook alles vol en gelukkig kunnen we om 2 uur een tafeltje krijgen, een echt Spaanse tijd om te gaan eten. Dit keer een ander restaurant aan de haven, Los Pescadores (de vissers). Een speciaal menu voor de zondag, ook weer met alles erop en eraan voor € 16,00 p.p. Op nieuw genieten we.

Het was heerlijk weer maar helaas nog steeds een frissewind, op een beschut plekje is het goed uit te houden.

3 april

Vandaag vertrekken Jo en Nick, het was weer gezellig om een aantal dagen met elkaar door te brengen, misschien zien we elkaar weer op een volgende lokatie.

We stappen op de fiets en gaan de brug over, daar is een grote Chinese Bazaar en de supermarkt Mercadona. Bij allebei doen we wat inkopen. Op het terrein om ons heen worden al werkzaamheden verricht voor de komende feesten. Verder is het weer genieten van de zon. Er verschijnen verschillende busjes met jonge mensen die hier komen body surfen.

4 april

Ook wij vertrekken van deze mooie plek, we willen even naar La Finca in Tavernes. Daar kunnen we de wasjes draaien en uitgebreid douchen. Na al dat zand is dat echt nodig. Eerst weer langs de Mercadona voor aanvulling en zijn daarna snel bij La Finca. Jaren geleden waren we hier voor het eerst, toen was het nog een vrije plek en een aantal jaren later heeft Antonio op zijn terrein bij de boerderij, een camperplaats gemaakt, met in eerste instantie simpele voorzieningen. Een paar jaar geleden waren we hier nog, maar nu is er enorm uitgebreid, het staat ook bijna vol met campers. Wij krijgen een plek toegewezen, het is even wennen om tussen ander campers te staan. Ook staat de Nederlandse Bram er weer, hij heeft een blog die we volgen. Al snel hangen de wasjes te drogen, met deze wind is dat snel gebeurd. De douches zijn voortreffelijk en ook de stroom voorzieningen zijn verbeterd.

 

Gereden 13 km