22 september (zondag)

 

We verlaten Mornac en nemen de D733 richting Rochefort, hier langs de weg wel veel mosselen en oesters te koop. We rijden alsmaar door de Marais (moerasgebied) en nemen dan de D 137 naar La Rochelle richting Luçon naar de D740. Onderweg passeren we een aantal leuke dorpen w.o. Mareuil, tot aan La Roche sur Yon blijft het een waterrijk gebied. Het is zonnig, maar het waait erg hard. We overleggen even en besluiten naar St. Jean de Monts te rijden, waar we al eerder op een mooie plek hebben gestaan. Als door het dorp rijden is alles stil en verlaten, bij de CP merken we dat de wind echt hevig is en we gaan dus maar op de CP Le Paree du Jonc staan waar een muur omheen is en wat beschutting geeft tegen de wind. Rob wil achteruit rijden naar de serviceplaats, maar de achteruit weigert!!!! Dan maar vooruit en op een plek gaan staan. Na herhaalde pogingen blijft het onmogelijk achteruit te rijden. Balen!!!

Rob belt met Fiat camper service, die zitten in Italië, en krijgt te horen dat de camper niet meer in de garantie zit en men adviseert ons contact op te nemen met onze eigen verzekering. Gaan we morgen doen. Als Rob na een poosje opnieuw probeert in de achteruit te schakelen doet hij het ineens wel, op hoop van zegen dat het zo blijft. Hij kijkt op het forum van de NKC en ziet dat hierover al veel gepubliceerd is, steeds dezelfde klacht bij een automaat van de afgelopen 2 jaar. Fiat geeft hierop geen commentaar, ook de juridische afdeling van de NKC is hier mee bezig en kijkt of er wat aan te doen is, het is voor ons de 3e keer. Op het strand waar Rob in voorgaande jaren veel tellines (kleine schelpdieren) heeft gevonden, wordt nu aangegeven dat er niet meer tellines en schelpdieren geraapt mogen worden, er schijnen gevaarlijke bacterieën in te zitten.

Gereden 220 km

23 september

 

De auto start en we gaan opgelucht op pad. Terug richting Challans de D 117 richting Nantes, prima, rustige weg. Dan de N137 tot Rennes, gevolgd door de A 84 richting

Caen. Het landschap wordt anders, veel tuinbouw, vooral sla. Bij Avranches gaan we richting Granville, 4 km daaronder ligt Saint Pair sur Mer, daar is een mooie CP met voorzieningen. Het is een leuke plaats met een mooi strand, we hadden onderweg steeds goed weer maar op de CP aangekomen is het gaan regenen. We hebben nog even gezocht naar een restaurantje maar alles is dicht, we zijn ook aan de late kant 14.30 uur. Dan maar tosti's gemaakt van oud brood, smaakte goed. Later werd het even wat droger en zijn we een rondje gaan lopen, het is een mooi oud dorp met veel mooie bloemwerken op verschillende plekken. Het strand is mooi, er is zelfs een afgeschut deel in de zee dat als zwembad dient, je kijkt naar Granville dat iets verderop op een heuvel ligt.

Gereden 301 km

24 september

 

Vannacht heeft het hevig geregend, gelukkig werd het rond een uur of 9 droger en zijn we gaan rijden, eerst even langs de Lidl in Granville en dan weer de autoweg A84 naar Caen op. Voorbij Caen nemen de de D675 richting Le Havre. Een leuke route die langs mooie Normandische dorpen gaat, overal wordt cider en calvados te koop aangeboden. De huizen zijn hier vaak nog de oude vakwerkhuizen in de stijl van Normandie. Ook is men in de dorpen kwistig met de bloemen, een lust voor het oog. Vooral Pont l'Eveque is een plaatje. Daar gaan we richting Le Havre en naar Honfleur, vinden daar een goeie plek op de CP. Op naar het schitterende dorp, het regent weer eens en we gaan eerst maar een hapje eten, nou ja, het werd een hap. Een heerlijk menu met een lekker wijntje erbij. Daarna een rondje door het dorp waar we af en toe werden verrast door stortbuien en dan weer een blauwe lucht met de zon erbij. Er zijn heel veel leuke winkeltjes en vooral veel galerieën met vaak mooie kunst. Heerlijk om te bewonderen wat er alzo gemaakt is. Zoals altijd is het druk, ook nu weer Aziaten in een groep, je treft ze overal waar iets moois te zien is. We blijven het een leuk dorp vinden ondanks het feit dat we er al zo'n keer of 4 zijn geweest, je ontdekt steeds weer een ander leuk hoekje.

Gereden 172 km

25 september

 

Rijden weg van Honfleur in de stromende regen, dan bij Le Have de grote Pont de Normandie over die over de Seine ligt. Het is een mooie rit door het landschap wat heuvelachtig, jammer van het grijze weer, de uitzichten zijn nu wat grauw. We gaan naar de CP in Nunq, waar we een aantal jaar geleden ook hebben gestaan, in de Pommeraie, de appelboomgaard. Die is er nog maar verder is de locatie veranderd, de mmoie toegangspoort is verdwenen, er is een zwembadje gekomen en ze hebben ook chambre d'hote. Maar goed, we staan en gaan eerst wat te eten maken. Het blijft alsmaar regenen en gelukkig hebben we nog wat te lezen. Kijken nog even wat het weer morgen doet, we willen eigenlijk nog wel naar Ieper om de plechtigheid van de Last Post bij te wonen. We hebben geen zin om weer in zo'n regendag in de camper te zitten en we besluiten morgen richting huis te rijden.

Gereden 227 km

Het was weer een heerlijke reis, na zo'n 30 jaar weer Noord-Spanje gedaan. Veel herkenning maar ook heel veel veranderd, met name meer toerisme. We zagen veel prachtige natuur en hebben op veel mooie plekken gestaan. De afwisseling met allerlei bezienswaardigheden en veel cultuur maakte het tot een interessante reis.

Het weer was niet altijd perfect maar we konden vaak van de zon genieten. Net als van het eten en drinken!!!! Nu de camper weer winter klaar maken, wassen draaien en gezellig met de familie bijkletsen.

 

Totaal gereden 5.249 km