1 mei

Opnieuw heel veel wind, het is fris. 1 mei is een feestdag in Spanje, de dag van de arbeiders. Er komen veel personenauto's naar het strand om te gaan wingfoilen,een nieuwe vorm van windsurfen.

Men is een poosje bezig om de plank in orde te maken, er wordt onder de plank een vleugelconstructie bevestigd (hydrofoil) en met het zeil , de wing, gaat men op hoge snelheid zweven op ca. 50 cm boven het wateroppervlak. Mooi om te zien. De zon komt door en ondanks de frisse windf is het goed toeven buiten. Morgen gaan we verder noordwaarts.

2 mei

We verlaten de vrije plek in Cullera worden uitgebreid uitgezwaaid door de duitse buren. Dan zien we dat er vandaag markt is, Tot nu toe is het er nog niet van gekomen om naar een markt te gaan, Ik vind het altijd leuk een Spaanse markt te bezoeken, niet vanwege het aanbod ( lingerie, textiel, schoenen etc.) maar wel voor de Spaanjaarden, die er een sociaal uitje van maken. Er wordt dan veel gekust en bijgekletst. Maar ook nu rijden we verder, eerst gaan we naar het tankstation bij El Castellon, waar we eerder gas en diesel hebben getankt. Je kunt daar ook heel goed de camper wassen, ook bovenop, er is een trapinstallatie bij. Het tanken ging goed, maar van wassen kwam niks, de installatie was stuk!!! We rijden door, terug naar de CV 10, een prachtige autoweg door een bergachtig landschap. We nemen de afslag naar Vilafames, waar een nieuwe CP is gerealiseeerd, Alle service, warme douches etc. Eerst even uitvinden hoe we binnen het hek komen, je moet een nummer bellen en dan wordt het hek geopend. Via de telefoon krijg je ook verdere instructies. Later komt er een vrouwtje langs die ons wat materiaal brengt over het historische stadje Vilafamel, dat hoog op een rots ligt. Je kunt erheen wandelen, maar een wandeling door de moderne benedenstad vinden we al genoeg ups en downs. Niet ver van de CP vind je pleintje met een kleine supermarkt, een bodega met de plaatselijke wijnen, een bakker en er is een speelplein voor kinderen. We lopen erheen en dat is voor ons al voldoende omhoog en omlaag. Er is een dorpscafe met een terrasje waar we een biertje drinken. Ook zien we aan het pleintj eeen restaurantje dat een menu del dia serveert, gaan we morgen doen. Nu eerst een lekkere warme douche!

Gereden 165 km

3 mei

We lopen naar het plein en zien dat hier vandaag markt is, hoera!!, slechts een zestal kramen met de gebruikelijke waren, maar het is een markt. Ik scoor er zelfs een jurkje en een legging. De bakker is nu open , we kopen er een brood en drinken op het terras een kopje koffie. Gaan bij het restaurantje langs om te reserveren. Dan even naar de supermarkt voor wat aanvulling. Rond 2 uur gaan we naar het restaurantje, het is er verrassend vol, vooral werklui die hier lunchen. Het is een authentiek Spaans restaurant met een inrichting uit de jaren 70, wel heel verzorgd met een vriendelijke eigenaaar. Ons tafeltje staat klaar en we bestellen het dag menu met de plaatselijke wijn en traditionele gerechten van de streek. Smaakte prima en Rob kreeg een super caragillo (koffie met cognac, koffieboontjes en ciroen). Heerlijk weer vandaag, de ochtend was bijna windstil, maar in de middag kwam de koude wind weer opzetten. Rondom het terrein staan heel veel amandelbomen, en langs het terrein op de velden staat het vol met olijfbomen, een vruchtbare streek.

We horen van Jo enNick dat ze zijn vertrokken en in Noord Frankrijk zijn aangekomen en blijven daar tot zondag. Het is erg slecht weer in Noord Frankrijk, heel het weer in Europa is van slag. We gaan afrekenen in Vilafames, alles gebeurd hier met behulp van iternet, als je gaat vertrekken sturen ze een “tikkie”en kun je betalen.

4 mei

Even een druk op de knop bij de receptie en de poort gaat open. We rijden eerst even naar de bodega om wat wijn te kopen, de rode wijn is prima en kost weinig, € 2,45 per liter, we laten een waterfles van 6 liter vullen en kopen ook een fles van2 liter witte wijn, die is iets duurder, € 4,45 per liter. Zo, nu kunnen we weer even vooruit. We zien dat hier ook veel olijfolie te koop is, maar de prijs is hoog. We hadden al vernomen dat de olijfolie oogst slecht was afgelopen najaar en dat dit invloed had op de prijs. Dan bij de bakker nog een brood en op naar de CV 10. We passeren de Ebro delta en gaan de A7 op, de snelweg die vlak langs de kust loopt.

We hebben gehoord dat er in Hospitalet de l'Infant ook een nieuwe CP is gekomen en omdat we er vlak langs rijden gaan we even kijken. Het is jaren geleden dat we in Hospitalet waren, samen met Peter Draaijer, destijds op een FKK camping. Het was in onze herinnering een leuke plaats. We schrokken ons rot, het is een totaal nieuw vakantie dorp met grote wijken vol nieuwe woningen. Aangekomen bij de CP zijn we gelijk omgedraaid!!! Niks voor ons, op een parkeerterrein tussen de woningen. De wijken zijn wel ruim opgezet, veel grote rotondes en veel horeca. We rijden door naar Miami, waar we ook een ander beeld van hadden. Nu is het een aaneenschakeling van grote supermarkten, restaurants, cafe's en veel winkels met badspullen. Van het strand konden we niks meer zien terwijl we daar voorheen zo langs reden. Gelukkig ligt niet ver van Miami de camping Playa y Fiesta, voor ons bekend. Ook op de heenreis stonden we er. Even inchecken en dan richting het strand waar nog een leuke plek vrij was met uitzicht op zee. Nu waren de onderkomens van de Spanjaarden aardig bezet, men had een vrije dag op 1 mei, en ook de kinderen hadden vakantie. Dus gezellig druk. Er waait wel een harde koude wind, maar we vinden wel een plek waar het goed toeven is. S'Avonds kijken we naar de plechtigheid op de Dam, de 4 mei herdenking, ook nu weer indrukwekkend en gelukkig zonder verstoringen.

Gereden 156 km

5 mei

We zien dat er voor ons een mooie plek vrij komt en gaan verhuizen. Hier iets minder last van de wind en wederom een subliem uitzicht, hier houden we het wel een paar dagen uit. Veel Spanjaarden gaan vertrekken, morgen beginnen de scholen wer en moet men ook weer werken. Voor ons doen ondernemen we weinig, beiden wat last van de benen en Rob is snipverkouden geworden. Het is wel genieten van het mooie plekje en lekker in de stoel gaat prima.

6 mei

Weinig verandering, doen een wasje en ruimen wat op. Rob is nog steeds goed verkouden en zet wel alvast de fietsen buiten want we hebben het plan om nog eens naar Cambrils te fietsen een dezer dagen. Er arriveren wat nieuwe campers van Nederlanders en vooral veel Duitsers. Later in de middag gaat het plotseling betrekken en hevig regenen, dat plenst door tot een uur of en dan weer droog.

7 mei

Aan de overkant is een onderkomen van een ouder Spaans echtpaar waar ik een praatje mee maak. Ze wonen hier het hele jaar en hebben nog wel een ander huis waar ze alleen s'winters als het hier erg koud is verblijven. Ik moet een kijkje nemen in de de grote voortent waar ze heel trots op zijn. Er staat een groote chique bed, twee leunstoelen en een grote TV. Daarachter staat de originele caravan met 5 slaapplaatsen voor de kinderen en kleinkinderen. Ze hebben een aparte tent als keuken en het terras staat vol met spullen als een BBQ, koelkasten, voorraadkasten enz. Vandaag steken we voor het eerst het BBQ-tje aan om een sate te grillen. Het is prachtig weer, nog wel af en toe rukwinden.