24 april

Vandaag hebben we deel 3 gepubliceerd. Het is behoorlijk druk op de CP, er zijn nog steeds camperaars die hier overwinteren. Achter ons was een verjaardagsfeest van Fransen, het begonom rond 11 uur met het knallen van de cava en gezang. Dit hield de hele dag aan en werd steeds luidruchtiger, Ook tijdens hun dagelijkse jeu de boule spel ging het vrolijk door. Via Polar Steps volgen we de reis van Jos en Berry die met de trein door Europa reizen, leuk om kennis te nemen van hun trip. Mas en Ton reizen door Noord-Frankrijk en houden ons via What'sApp op de hoogte. S'Avonds kijken we TV en volgen de formatie in Nederland, schiet niet echt op.

Even een wandeling richting het strand, er zijn geen mensen op het strand, de wind is te koud. Ook op onze plek zoeken we geregeld een plekje uit de wind en in de zon.

25 april

We lopen naar het dorp en doen wat boodschappen bij de Spar, een goed voorziene supermarkt in dit momenteel verlaten oord. Drinken koffie bij de enige tent die open is. Wandelen terug en zien dat bij Meli (restaurant) een dagmenu wordt geserveerd. Eerst terug naar de camper en besluiten dan dat we onzelf maar gaan trakteren op een menu'tje Het is 5 minuten lopen vanaf de CP en het menu ziet er aantrekkelijk uit. De prijs is € 13,50 en we kiezen een voorgerecht, hoofdgerecht en een nagerecht, allemaal heel goed, maar wel veel!!! Lekker wijntje erbij en koffie toe. Terug naar de camper om uit te buiken. Het wordt wat bewolkt en de verwachting voor het week-end is niet zo gunstig. We waren van plan morgen naar Cullera te rijden en na overleg met Thole en Everdien besluiten het risico te nemen en vertrekken morgen naar Cullera waar we elkaar hopen te ontmoeten.

26 april

We gaan vertrekken van La Finca, altijd een goeie stop voor een paar dagen, maar de was is schoon, de plee leeg en water vol. Alehop dan gaan we. Nemen even afscheid van Marcelle, betalen en zijn dan snel in Cullera waar we eerste even naar de Mercadona gaan om in te slaan voor een paar dagen. Ook nog even naar de Bazar van de Chinees voor een vliegen mepper, hoewel nog nauwelijks een vlieg gezien. Danop naar de CP die we goed kennen,het is druk en het is even zoeken naar een plekje, we hebben geluk, er rijdt net een camper weg van een goeie plek waar we gauw gaan staan. De zon schijnt en er is nog wel een koude wind, maar opzij van de camper is het goed toeven. Na een half uurtje komen ook Thole en Everdien het terrein oprijden en we zitten al gauw gezellig te kletsen over onze reiservaringe.n Zij zijn sinds januari vertrokken uit Nederland, richting Marokko en hebben veel te verhalen. Na een poosje komt er een nederlands echtpaar bij ons staan en zeggen dat ze ons kennen uit Agua Amarga (2013) en sindsdien onze blog volgen. Leuke mensen en we vragen of ze aan willen sluiten bij de 5-uurs borrel. Zo gezegd, zo gedaan, Frans en Marijke hebben ook veel leuke anekdotes van hun reizen door Spanje.

Gereden 14 km

27 april 

Koningsdag, hier is weinig oranje te zien, maar wel de zon. We rommelen wat en besluiten samen met Thole en Everdien naar een restaurantje te gaan bij de haven. Zij gaan lopen, wij nemen de fiets, we kiezen voor Los Pescadores en het dag menu. Terug op de Cp zien we dat er al veel campers vertrekken. Op deze plek is een uitspanning waar geregeld een muziek evenement wordt gehouden, in vergelijk met vorig jaar is er flink geklust, een mooi terras, een restaurant, ziet er goed uit. Nu wordt en geen gebruik van gemaakt, dus nog lekker rustig.

28 april 

Vandaag worden er in Cullera allerlei sportwedstrijden gehouden, een soort triathlon (zwemmen en hardlopen)en wandelingen onder begeleiding. Er wordt een traject uitgezet dat langs de CP loopt en we zien de hardlopers en wandelaars zwoegen. Alles onder begeleiding, vooral de deelname aan de wandeling is groot. Later lopen we richting de boulevard waarvan een groot deel is afgezet voor de lopers van de marathon. Hier is de finish en het is er vol toeschouwers. Ook wij dus en later lopen we langs de boulevard, waar het ondanks het mindere weer gezellig druk is op de terrassen. We zien een vrij tafeltje en nemen een drankje, ook Thole en Everdien komen voorbij en schuiven aan. Later wandelen we langs de boulevard en gaan een tapas'je eten. Dat worden er zelfs twee, vergezeld van een wijntje. Dit is voor ons Cullera optima forma, sportactiviteiten, veel mensen op pad en overal gezellig gebabbel. Ondanks de dreiging is het nog steeds droog. We lopen terug naar de CP, wat ondanks onze stramme ledematen goed gaat, dat komt waarschijnlijk door het smeren met de wijn!!!! We zitten nog even buiten maar als er wat drupels gaan vallen gaan we binnen zitten. Thole komt langs en ze gaan nu weg hier,richting La Pobla de Farnals, waar ze morgen de bus naar Valencia willen nemen, we zien elkaar nog wel op een volgende plek, waar dan ook!

29 april

Wakker worden met regen en dat houdt niet op. Gelukkig hebben we voldoende leesvoer. We zien dat verschillende campers gaan vertrekken, die zoeken een andere plek. Later in de middag wordt het droog en komt er een flauw zonnetje te voorschijn. We gaan een wandeling over de pier maken, hier was men vorig jaar druk bezig om de kanten te versterken met grote rotsblokken die nu de pier beschermen tegen het soms hoog opkomende water. Overal tussendoor scharrelen de katten en er wordt veel gevist. De katten worden nog steeds voorzien van eten en drinken, net als vorig jaar, het zijn er wel minder geworden.

30 april

Na het ontbijt en de koffie gaan we op de fiets naar de Consum,, Het is een groed gesorteerde supermarkt op nog geen 10 minuten fietsen. We vinden wat we nodig hebben en fietsen terug. Het weer is verbeterd, geen regen vanochtend maar wel een lekker zonnetje. Rob stelt voor dat we een menu del dia gaan nuttigen bij La Tasca del Port, een van de drie restaurants aan de haven. Zondag was er geen plaats en veel Spanjaarden kwamen hier eten, dus dan denken wij dat het goed is. Al snel een tafeltje en de keus was ook gauw gemaakt, paella en revuelta met asperges vooraf, dan albondigas en zwaardvis, alles was lekker en ookhet wijntje. Toe koffie of een ijsje. En dat voorde prijs van € 13 per menu!!! Zo kennen we Spanje weer!!! Terwijll we terug fietsen zien we dat er weer donkere wolken verschijnen, dus uitbuiken in de zon zit er niet in. Rond een uur of 4 horen we in de verte de donder en ja hoor, daar komen de buien. Je hoort de vissersboten aan komen puffen. Rob is richting de haven gelopen om de binnenkomende vissersboten te fotograferen. Het zijn er heel wat.

Maak jouw eigen website met JouwWeb